Project Description

Proiect casa de vacanta 
S construita Parter = 68 mp
S utila totala = 51.35 mp
Proiect casa de vacanta, conceptuala, cu regim de inaltime parter, de dimensiuni reduse, la care elementul principal il reprezinta luminatorul central ce porneste din zona intrarii pana la sera din spatele casei. Zona de zi, in special locul de luat masa, devine un spatiu luminos, in imediata apropiere a unei mini sere pentru plantele aromatice.
Casa de vacanta este formata din bucatarie deschisa, loc de luat masa si living, baie, camera tehnica si un dormitor.
Terasele exterioare sunt umbrite cu pergole metalice acoperite cu tabla perforata.
Su Living + loc de luat masa = 21.36 mp
Su Bucatarie = 5.52 mp
Su Dormitor = 13.03 mp
Su camera tehnica = 2.50 mp
Su baie = 3.84 mp
Su hol = 5.10 mp
Acest gen de proiect de casa de vacanta se preteaza pentru cei care vor o locuinta cu un element central de atractie.
Elementul central poate fi: un luminator, un semineu , o scara deosebita, un acvariu, o curte interioara, un living neconventional (cu hamace, gazon, corturi, etc), o zona de barbecue mai altfel.
In general o casa de vacanta trebuie sa cuprinda elemente diferite de o casa de locuit permanent, fiind un loc de evadare din viata de zi cu zi.
Poate fi cu acoperire in sarpanta sau in terasa, fara a exista o reteta anume.
La fel ca si in cazul unei case de locuit permanent, proiectul de casa de vacanta se contureaza prin raportare la activitatile celor ce o vor locui, stil de viata, influente culturale.
Si este foarte bine, atunci cand terenul si zona permit, sa existe o legatura gradata intre spatiul construit si cel natural.
Gradarea se poate face cu o sera+luminator, ca in cazul proiectului prezentat, o terasa cu pergola, zone de relaxare si activitati interioare-exterioare, amenajari peisagistice.