Project Description

Casa parter
S construita Parter = 202 mp
S utila totala = 145 mp
Locuinta Parter, structura din cadre de beton armat, caramida cu goluri verticale, planseu din lemn,  termoizolatie din placi de vata bazaltica, tencuiala decorativa.
Formata din garaj , bucatarie, camara, camera tehnica, living, hol, 3 dormitoare, 2 bai, terasa.
Avantajele unei case parter:
– Amprenta la sol mai mare decat una cu etaj cu aceleasi spatii, dar suprafata desfasurata mai mica, pentru ca dispar spatiul de scara si holul aferent. Deci optimizare spatiu – se reflecta si in costurile de executie, de proiectare si la rapiditate in executie. Sa nu mai spunem de posibilele balcoane de la etaj pe care nu le foloseste nimeni, de traseele lungi de instalatii. Au disparut.
– Usor de folosit si pentru persoanele cu dizabilitati, varsta a treia, copii mici, pentru care urcatul scarilor nu este cea mai placuta activitate.
– Mai putin periculos pentru familiile care au copii mici (lipsa scara, lipsa geamuri la inaltime fac din casa un loc mai sigur pentru miniutilizatori).
– Legatura cu natura. Intotdeauna o casa parter va comunica mai bine cu terenul, cu gradina, se va incadra armonios in decor, mai ales daca este finisata cu materiale calde, naturale (lemn, piatra).
– Daca terenul se afla in mediul rural, conform legii 10/95 republicata, proiectele pentru locuintele unifamiliale parter si anexele gospodaresti din mediul rural si din satele apartinatoare oraselor nu se supun verificarii de catre verificatori atestati – reducere costuri. Similar nu se supun nici controlului exercitat de Inspectoratul de Stat in Constructii.
Dezavantajele unei case parter:
– Procent mai mare de ocupare al terenului. La terenurile de dimensiuni restranse, poate deveni imposibil de construit o locuinta parter cu tot ce avem nevoie si sa repectam si reglementarile urbanistice impuse.
– Cu cat se maresc numarul de dormitoare din casa cu atat incep sa apara holuri lungi, partiuri cu probleme. O casa Parter bine dozata ar trebui sa aiba maxim 3 dormitoare. Deci dezavantaj pentru cei care vor locuinte mai mari.
– Pierderi mai mari de caldura prin planseul pe sol si cel de peste parter, acestea avand suprafata mai mare ca in cazul locuintelor cu etaj.